Vauvauinti alkoi

Kävimme tänään ensimmäistä kertaa vauvauinnissa. Ohjaajat ovat Folkhälsanin ja paikkana on Keski-Espoon uimahalli, jossa en ollutkaan aiemmin käynyt. Erittäin siisti ja viihtyisä paikka. Vauvoja voi kylvettää vain normaalia lämpimämmässä altaassa (ns. terapia-allas), jonka klooripitoisuus on alhainen ja jonka vettä suodatetaan sen takia rivakasti.

Vauvauinti on vähän harhaanjohtava termi, vauvat eivät vielä vauvauinnissa opi uimaan. Mutta tottuvat veteen, pitävät hauskaa ja jossain vaiheessa pääsevät veden allekin pulahtamaan. Vauvojen kanssa lauletaan ja leikitään, mukava yhdessäolo on tärkeintä.

Poikamme oli joukon nuorimmasta päästä. Alle neljäkuukautinen Aaro ei vielä tällä kertaa altaassa juuri hymyillyt, mutta viihtyi kyllä muuten hyvin vedessä. Puolen tunnin pulikointirupeama oli juuri sopiva, lopussa alkoi jo nälkä vaivaamaan. Ravintotäydennyksen jälkeen kaverille maistuikin sitten jopa kahden tunnin päiväunet.