Kunnallisvaaliehdokkaaksi! Miksi minä?

Viikko sitten Espoon Vihreät valitsivat minut yhdeksi sadasta kunnallisvaaliehdokkaastaan, mistä olen ylpeä. Pääsin hyvään porukkaan. Viime kunnallisvaaleissa olin vielä helsinkiläinen ja Helsingin Vihreiden listalla. Silloin äänimääräni jäi alle seitsemäänkymmeneen, mikä ei Helsingissä riitä valtuustopaikkaan. Sain vaalien jälkeen kuitenkin hoitaakseni muutamia mielenkiintoisia luottamustoimia (mm. Korkeasaaren eläintarhan johtokunnassa, Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen valtuuskunnassa, Helsingin seudun kesäyliopiston säätiön valtuuskunnassa ja Seurasaarisäätiön hallituksessa), joista valitettavasti jouduin luopumaan muutettuamme viime kesänä Leppävaaraan.

Olemme viihtyneet hyvin Leppävaarassa. Palvelut ovat lähellä ja niitä paljon, joukkoliikenne toimii loistavasti, ympäristöstä löytyy virkistysalueita, kulttuuriympäristöä ja luonnonsuojelualuekin. Kääntöpuolena on tiivis betonikaupunkimaisema, katukuvassakin näkyvä sosiaalinen pahoinvointi ja palveluiden keskittyminen uuteen uljaaseen kauppakeskukseen. Kunnallispolitiikassa keskitytään Espoossakin nimenomaan ihmisten päivittäin kohtaaman ympäristön ja elämänlaadun parantamiseen, ja uskon että minulla olisi tähän keskusteluun annettavaa.

Työssäni suunnittelen sykemittareita urheilijoille ja kuntoilijoille. Samat suunnitteluperiaatteet, joiden avulla näistä laitteista saadaan mahdollisimman helppokäyttöisiä, pätevät yleisemminkin mm. kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Lähtökohtana molemmissa ovat käyttäjien tarpeet. Liian usein ihmisten elinympäristöjä suunniteltaessa muut asiat pääsevät vaikuttamaan lopputulokseen enemmän. Mikäli vaaleissa saamani äänet riittävät johonkin luottamustoimeen, aion sitä hoitaessani luottaa koulutukseeni ja työssäni hankkimiini kokemuksiin.

Yhden konkreettisen vaalilupauksen uskallan tehdä, koska se on pelkästään omassa vallassani: Lupaan kirjoittaa mahdollisten luottamustehtävieni kuulumisista vaalien jälkeenkin omalle kotisivulleni, kaikkien kommentoitavaksi.