Huomenta, saako olla vaalilehti?

Olen parina viime aamuna ollut Leppävaaran asemalla jakamassa vaalilehteä työmatkalaisille. Tunnissa menee n. 100-150 lehteä, lehden välissä mukana Suur-Leppävaaran Vihreiden (SuLeVi) vaalilehdykkä ja oma “vaalikäyntikorttini”.

On aika vaikea sanoa, mikä merkitys vaalimateriaalin jakamisella tällä tavoin on lopullisiin äänestystuloksiin. Tärkeintä lienee näkyä ja kuulua, moni on kuitenkin jo saanut lehden postilaatikkoonsa. Harva ehtii pysähtyä juttelemaan.

Itse en ole painattanut vaaliesitettä, sen sijaan olen tulostanut käyntikortin verran tietoa itsestäni ja niitannut lappuja vaalilehden kulmaan. Säästyypä paperia. Ja juuri enempää moni ei jaksa lukeakaan.

Jos Espoon Vihreiden vaalilehti Lehtivihreä ei vielä ole tuttu, sen voi lukea sähköisessä muodossa (PDF, 1 MB) tästä.