Cartesin valtuuskunnan kokous, uuden johtajan esittäytyminen

Tänään oli pitkästä aikaa taas Cartesin valtuuskunnan kokous. Edelliseen kokoukseen, joka oli keväällä, en päässyt.

Asialistalla oli mm. Cartes-keskuksen uuden johtajan esittäytyminen. Maria Tjader-Knight esitteli myös talouskatsauksen ja hahmotteli tulevaa toimintaa, johon kuuluu mm. Cartes Flux -videotaidetapahtuma ensi perjantaina.

Keskustelua kerätti Tjader-Knightin ehdotus uudesta Cartes-palkinnosta, joka jaettaisiin espoolaiselle nuorelle taitelijalle vuosittain. Palkintosumma olisi 10000 euroa, jonka kustantaisi sponsori. Palkinto myönnettäisiin taiteilijalle, joka “työskentelyssään ennakkoluulottomasti hyödyntää uusien teknologioiden avaamia mahdollisuuksia.”

Monet valtuuskunnan jäsenistä, minä mukaanlukien, kritisoivat palkinnon rajaamista vain espoolaisille. Itse olen sitä mieltä, että potentiaalisia palkinnonsaajia on Espoossa melko vähän eikä Suomessakaan kovin suurta joukkoa. Kun palkintosumma lisäksi on huomattava ja palkinnon tarkoituksena on kerätä Cartesin toiminnalle julkisuutta, en näe syytä jättää sinänsä hienoa ideaa suppean piirin iloksi. Valtuuskunta evästikin Cartesin hallitusta ottamaan asian vielä käsittelyyn.