Cartesin valtuuskunnan kevätkokous uusissa tiloissa

Espoon taide- ja tietotekniikkasäätiö Cartes on muuttanut WeeGee-taloon, joten valtuuskunta kokoontui siellä. Uudet tilat ovat avarat ja valoisat, ja uutta laitteistoakin oli hankittu jo runsaasti. Säätiön toiminta sopii hyvin yhteen talon muiden toimintojen kanssa, ja sijaintikin on mainio, kävelymatkan päässä Tapiolan keskustasta. Puitteiden pitäisi nyt olla kunnossa. Toimintaa tälle vuodelle on suunniteltu sopivasti, toivottavasti kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja yleisöä tavoitetaan laajasti.

Esityslistalla oli tyypillistä kevätkokous-kamaa: edellisen vuoden toimintakertomus, tilinpäätöksen vahvistaminen, kuluvan vuoden toimintasuunnitelma ja niin edelleen. Espoon kaupungin kulttuuritoimi oli pyytänyt Cartesilta toiminta- ja taloussuunnitelman vuoteen 2011 saakkaa, joten sitäkin käsiteltiin. Toiminnanjohtaja haluaisi lisätä vakituisten työntekijöiden määrää ja taloussuunnitelmassa olikin optimistiset kasvutrendit sekä Espoon kaupungin tuelle (189 tuhatta euroa vuonna 2005, toive vuodelle 2011: 422 tuhatta euroa) että ulkopuoliselle rahoitukselle (yrityssponsorointi tms.). Nähtäväksi jää, onnistuuko.

Toimintasuunnitelmassa oli mainittu mm. Cartes Art Machine -esiintymisiä, Cartes Flux -festivaali, Heurekan näyttelyssä olleiden soittimien jatkokehitys, WeeGee-talon avajaistapahtuma (12.10.), sekä erilaisia seminaareja ja tutkimusyhteistyötä korkeakoulujen kanssa.

Cartes-palkintohankkeen suunnittelu on edennyt, ja tällä hetkellä on tavoitteena pitää loppuvuonna palkintokilpailu nuorille suomalaisille uusmediataiteilijoille. Ensimmäinen palkinto olisi suuruudeltaan 2000 euroa. Palkintojen kattamiseksi ollaan etsimässä kilpailulle suojelijaa, ts. sponsoria.