Kulttuurilautakunta 19.4.

Tänään oli kulttuurilautakunnan kokous, jossa tuurasin Juhana Malmea. Alla poimintoja kokouksen kulusta.

Listalla oli mm. kaupunginhallitusta varten laadittu selvitys siitä, miten “pääkaupunkiseudun neuvottelukunnan esittämä pääkaupunkiseudun malli toteutetaan ja miten toteutus vaikuttaa Espoo-strategian linjauksiin, suunnitelmakauden tavoitteisiin ja vuosien 2007-2009 taloussuunnitteluun.” Virkamiehet olivat saaneet monta sivua yleistietoutta kasaan, toivottavasti siitä on jollekin hyötyä.

Käsiteltäessä Espoon kaupungin avustuksia kulttuuritoimintaan vuonna 2006 (nyt jaettiin jäljelläolevat noin 336 tuhatta euroa noin parillesadalle hakijalle, enimmäkseen yhdistyksiä), kokoomuksen Veli-Pekka Mattila jakoi esitykseen muutosehdotuksen, jossa ehdotettiin usean tuhannen euron lisäyksiä mm. kokoomus- ja demarijärjestöjen tukiin (mm. itsenäisyyspäivänä pidettäviä yleisötilaisuuksia varten), samalla kun vastaava määrä avustuksia poistettaisiin mm. Espoon elävän musiikin yhdistykseltä (ELÄMYS) ja parilta tanssiryhmältä. Vastustin muutosehdotusta ja se kaatui äänestyksessä luvuin 5-4. En tunne läheskään kaikkia lautakuntalaisia, mutta tulkitsin niin, että Mattilan esitykselle tuli tukea vain kokoomuslaisilta. Osa lautakuntalaisista (mm. puheenjohtaja) oli jääviysseikkojen takia poissa kohdan käsittelyn ajan.

Käsiteltiin myös Espoonlahden kauppakeskus Lippulaivaan suunnitteilla olevaa aluekirjasto- ja kulttuuritilahanketta. 4000 kerrosneliön tontille saadaan mahtumaan 2525 huoneistoneliötä aluekirjaston tiloja, 855 huoneistoneliötä kulttuuritiloja (sis. näyttämön 200-paikkaisine katsomoineen, 50 neliön monitoimitilan ja 153 neliön aulan/näyttelytilan, mutta ei muita julkisia tiloja) ja noin 120 neliön yhteispalvelupiste. Lautakunta hyväksyi tarveselvityksen. Hanke sisältyy kaupunginvaltuuston hyväksymään investointiohjelmaan 2006-2010, ilman merkintää ajoituksesta tai rahoituksen määrästä.