CARTESin kevätkokous 4.4.

Viime keskiviikkona oli Espon taide- ja tietotekniikkasäätiö CARTESin valtuuskunnan kevätkokous. Olin paikalla edustamassa Espoon Vihreitä.

Kokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus ja tilinpäätös viime vuodelta. CARTES sai hienot uudet puitteet toiminnalleen säätiön muutettua WeeGee-taloon syksyllä. Säätiö sai toimintaansa avustusta Espoon kaupungilta viime vuonna 200 000 euroa, jolla on kustannettu kahden kokopäiväisen ja kahden osapäiväisen työntekijän palkat sekä erilaiset yhteistyöprojektit ja tapahtumat, joita ovat olleet mm. Cartes Flux -festivaali sekä WeeGee-talon avajaistapahtuma.

CARTESin viime vuonna kautensa lopettanut hallitus järjesti viime töikseen strategiaseminaarin, jossa asetettiin 1.2. aloittaneelle uudelle hallitukselle (puheenjohtaja Olli Männikkö) tavoitteiksi mm. tavoiteasettelun tarkennuksen vuoden 2007 aikana, yhteistyön muiden pääkaupunkiseudun toimijoiden kanssa, tieteellisen tiedon levittämisen asiantuntijayhteisön ulkopuolelle uuden median keinoin sekä pitkäjänteisen ja systemaattisen yhteistyön perustakatahojen kanssa (Espoon kaupungin lisäksi Sibelius-Akatemia ja Teknillinen korkeakoulu).

Uusi hallitus on laatinut CARTESia varten johtosäännön sekä talousohjesäännön, joita säätiöllä ei aiemmin ole ollut ja puute on aiheuttanut ongelmia organisaation toiminnassa. Valtuuskunnan kokouksessa käytin puheenvuoron kiittääkseni hallitusta hyvästä työstä.

Tänä vuonna CARTESin päätapahtuma on Cartes Flux vol2, jonka ajankohta on 17.4.-24.4. Monitaiteeseen ja multimediaan keskittyvän festivaalin sisältö vaikuttaa hyvin monipuoliselta.

Syyskuussa CARTES ja EMMA järjestävät teemaillan nuorille. Lisäksi osallistutaan Ranskan ja Suomen väliseen kulttuurivaihtoon, vuodeksi 2008 on suunnitteilla korkeatasoinen multimediateos Suomen Ranskan kulttuuri-instituuttiin. CARTES on mukana tekemässä myös Espoo 550 vuotta -juhlavuosianimaatiota.

CARTES-palkintokilpailu on edelleen kehitteillä. Tutkimusyhteistyötä jatketaan, yksi hanke on performatiivinen multimediainstallaatio, jonka tuottaa TaiKin Medialaboratorion Crucible-studio.