Cartesin valtuuskunnan kokous 17.10.

Eilen oli Cartesin valtuuskunnan syyskokous. Esityslistalla oli Cartesin uusi strategia, katsaus talouteen ja toimintaan kuluvalta vuodelta ja vuoden 2008 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Cartesin hallitus oli hahmotellut uutta strategiaa. Cartesin arvoina tulevat olemaan luovuus, edelläkävijyys ja kriittisyys. Visio kuuluu “CARTES on tunnettu taiteen ja uuden teknologian espoolaistoimija vuoteen 2010 mennessä ja kansainvälinen toimija vuoteen 2015″. Strategiassa suurin muutos entiseen on se, että Cartes keskittyy uutta teknologiaa soveltavien taidetapahtumien järjestämiseen ja Cartes Art Machinen toiminta lopetetaan. Viimeksimainittuun liittyy luultavimmin henkilöstövaikutuksia, joten siitä keskusteltiin pitkään mutta lopulta hallituksen esitys hyväksyttiin ilman äänestystä. Päätös oli mielestäni hyvä sillä Cartesin kokoinen pieni organisaatio on parhaimmillaan toimiessaan lyhytkestoisten taideprojektien tilaajana ilman pitkäaikaisia sitoumuksia kehenkään taiteilijaan.

Vuoden 2008 budjetin loppusumma on 240 tuhatta euroa, jonka Espoon kaupunki rahoittaa käytännössä kokonaan. Tavoitteena onkin lisätä yritysyhteistyön osuutta. Ensi vuoden toimintaan kuuluu mm. kulttuurivaihtoa ranskalaisten kanssa, Cartes Flux 3 -monimediafestivaali, Cafe Louhi -konserttisarja, yhteistyötä Sibelius-Akatemian kanssa liittyen Amos Andersonin Domus Pompeiana -näyttelyyn sekä taideteoskilpailuprojekti Espoon kuvataiteilijat ry:n kanssa. Cartes osallistuu myös alan tutkimustyöhön ja laajentaa arkistonsa käyttöä.