Kulttuurilautakunta 23.10.

Eilinen kulttuurilautakunnan kokous oli harvinaisen lyhyt, vain reilun tunnin mittainen. Ainoa mainitsemisen arvoinen asia esityslistalla oli Espoon Kultuurikeskuksessa toimivien yksiköiden tilatarvekartoitus. Tapiola Sinfoniettalle on taloon tulossa mm. uusi harjoittelusali, joten sen lisätilatarve tulee tyydytettyä joksikin aikaa. Mutta Tapiolan kirjasto voisi helposti käyttää 700 neliötä lisätilaa, Työväenopisto 200 neliötä ja Espoon musiikkiopisto 930 neliötä. Kartoitus merkittiin tiedoksi ja aiheesta käytiin vilkas keskustelu. Tapiolaa ollaan kovaa vauhtia suunnittelemassa uusiksi liittyen mm. tulevaan metroasemaan ja lähistön kasvaviin korkean teknologian keskittymiin. Näistä syistä Tapiolan kulttuuripalveluihin varmasti kohdistuu kasvava käyttöpaine tulevaisuudessa, joten jokin ratkaisu tilatarveongelmaan olisi hyvä löytää. Näytön paikka kaupunkisuunnittelijoille!