Kulttuurilautakunta 28.11.

Espoon kulttuurilautakunnan tämäniltaisessa kokouksessa mielenkiintoisin asia oli Jorvin sairaalan potilaskirjaston kohtalo. HUS (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) on irtisanonut kaupungin kanssa aikoinaan solmimansa sopimuksen ja sairaala haluaa kirjaston tilan ensi vuonna muuhun käyttöön. Espoon kaupunginkirjasto on vastannut materiaalista ja osasta henkilöstökustannuksia.

Vastatessaan asiaa koskevaan valtuustoaloitteeseen kulttuurilautakunta oli yksimielinen siitä, että kirjaston toimintaa tulisi jatkaa, jos ei muuten niin uusia toimintatapoja kehittämällä. Itse käytin puheenvuoron, jossa ehdotin että kirjaston aineisto voitaisiin säilyttää esim. käytävillä jos muu ei auta. Ehdotin myös, että tallaisessa tilanteessa kaupunginkirjaston henkilökuntaa voisi kiertää usein ja säännöllisesti osastoilla tarjoamassa palveluitaan kaikille potilaille, erityisesti lapsille, liikuntakyvyttömille ja näkövammaisille.

Päätös potilaskirjaston lopettamisesta Jorvissa jätettiin toistaiseksi pöydälle, kunnes selvitys vaihtoehdoista on virkamiesten toimesta tehty. Toivon, että HUS:in päätökseen voitaisiin vielä vaikuttaa.