Ajatuksia asumisesta ja siirtolapuutarhoista

Hesarin toimittaja soitti minulle tänään. Hän halusi tietää, mitä mieltä leppävaaralainen vihreä kuntavaaliehdokas on siirtolapuutarhapalstoista. Pitäisikö sellaisia saada Leppävaaraan?

Vastasin, että tietääkseni Säterinniityn alueelle (Leppävaaran ja Kilon välinen peltoaukea) on kaavoitettu alue siirtolapuutarhaa varten. Nyt pitää vain odotella, että yksityinen maanomistaja tuo palstat myyntiin. Tunnustan, että olen ensimmäisten joukossa jonossa, mikäli hinta pysyy kohtuuden rajoissa.

Siirtolapuutarhapalsta ja kerrostaloasunto täydentävät hyvin toisiaan. Kerrostaloasuminen on hyvin ekologista, mutta omaa puutarhaa asunnon yhteydessä ei yleensä ole. Monesti se oma piha on etenkin lapsiperheelle syy hankkia rivitaloasunto tai omakotitalo. Palstan omistajalla tätä pakkoa ei välttämättä ole. Lisäksi palsta pysyy, vaikka kerrostaloasunto vaihdettaisiin suurempaan tai pienempään. Ja kun puutarhasta ei enää jaksa huolehtia, palstan voi myydä eteenpäin.

Näin ollen voin kunnallisvaaliehdokkaana (Espoon Vihreät, ehdokas numero 21) luvata, että valtuustossa puolustaisin voimakkaasti siirtolapuutarhapalstojen lisäämiseen tähtääviä hankkeita kaikkialla Espoossa.

PS. (17.10.2008) Hesarin jutussa oli virhe — en väittänyt koko Säterinniityn peltoalueen olevan puutarhapalstoiksi kaavoitettua. Vain pieni pala sen eteläosaa on.