Cartesin valtuuskunta 15.12.

Tänään oli Espoon Taide- ja Tietotekniikkasäätiö Cartesin valtuuskunnan kokous, jossa käsiteltiin Cartesin toiminnan lopettamista itsenäisenä säätiönä. Cartesin historian aikana henkilöstön vaihtuvuus on ollut erittäin suurta ja toimintaan ei ole saatu riittävästi jatkuvuutta. Valtuuskunnan keväällä asettama työryhmä päätyi ehdottamaan Cartesin yhdistämistä suurempaan yksikköön.

Tänään teimme yksimielisen päätöksen aloittaa neuvottelut Espoon taidemuseosäätiön kanssa, tavoitteena sulauttaa Cartes säätiönä Espoon taidemuseosäätiöön siten, että Cartesin toiminta jatkuu EMMA-museon toiminnan osana.

Itse olen pahoillani siitä, että Cartes ei ole onnistunut saamaan toimintaansa jatkuvuutta ja että Espoon kaupungin avustuksia ei ole voitu käyttää niin tehokkaasti kuin olisi ollut mahdollista. Suuremman yksikön osana ja paremmilla resursseilla toivottavasti saavutetaan Cartesin alkuperäiset tavoitteet: Järjestää ja tuottaa uutta teknologiaa soveltavia taidetapahtumia ja taideteoksia sekä edistää alan tutkimustoimintaa.